Shanghai ZhiBei Information Consulting Co., Ltd

Новини

Бърза диагноза бърз тест SARS-CoV-2 Ab на базата на CRISPR-Cas19
Време за освобождаване: 2020-08-12 09:56:14  Хитове: 6


Предишните пандемии ни научиха, че бързите и лесно достъпни методи за откриване са важни за ефективни реакции на общественото здраве. Съществуващите методи за откриване на SARS-CoV-2 обаче често отнемат часове или дори дни, за да дадат резултати.

16 април 2020 г., Калифорнийския университет, Сан Франциско, Циу Хуаян и Мамут Бионаука



2_副本.jpg Изследователите докладват тест на базата на Crispr нещо Cas12, който може да идентифицира SARS-CoV-2 от РНК, извлечена от дихателните тампони на vid-19 пациенти. Тестът, наречен the " SARS-CoV-2 ДНК ендоензимен прицел на Crispr система за отчитане " (DETECTR). Тестът взема проба от РНК, преписва я обратно в ДНК и след това я амплифицира с помощта на техника, наречена изотермична амплификация. След това генните последователности на SARS-CoV-2 обвивка (e) и нуклеокапсид (N) се откриват от CRISPR нещо Cas12, което разрязва репортерните молекули, които потвърждават присъствието на вируса. Авторите са тествали системата върху клинични проби от 36 пациенти с COVID-19 и 42 други пациенти с респираторни заболявания. В сравнение с RT-PCR, използван от Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ, положителната точност на прогнозиране е 95%, а отрицателната прогнозна точност е 100%.

За разлика от RT-PCR, който обикновено отнема няколко часа и изисква специално оборудване и цикъл горещ и студен, DETECTR има само две фиксирани работни температури и след около 45 минути може да действа като домашен тест за бременност, прочетете резултати на лентата за визуално четене.

zmkm-800_800.jpg


предишен: В отговор на глоба...

Следващия: No